Dagindeling

De dagindeling bij Gastouderopvang Eigenwijs:

 • 07.00 – 09.00 de kinderen worden gebracht.
 • 09.30 – 10.00 vers fruit met water of diksap. We zingen liedjes of lezen een boek.
  Ik kijk naar wat de kinderen willen. Een knutsel of spelletje. Vrij binnen of buiten spelen.
  Een uitstapje naar een speeltuin, kinderboerderij, bos of bibliotheek zijn mogelijkheden die ik de kinderen veel aanbied.
 • 11.30 – 12.15 broodmaaltijd met melk of water. 
 • 12.30 kinderen die behoefte hebben aan slaap gaan naar bed. De anderen kunnen kleien, kleuren, puzzelen of rustig spelen.
 • 14.30 – 15.00 cracker, rijstwafel of soepstengel met water, rooibosthee of limonade. Soms gaan we ook picknicken.
  Naar behoefte van de kinderen vrij spelen of een activiteit.
 • 16.15 – 16.30 groente, rozijntjes of maisvingers. Met water of diksap.
 • 16.00 – 18.00 de kinderen worden opgehaald.
Baby’s behouden hun eigen ritme wat zij thuis gewend zijn en daar word de dagindeling dan ook op aangepast. Door de kleinschaligheid van maximaal 4 kinderen doen we geregeld activiteiten in Biddinghuizen waardoor het kan voorkomen dat de tijden afwijken.
Met eten en drinken word er veel bewuste voeding aangeboden waaruit het kind een keuze kan maken. Water drinken word zoveel mogelijk gestimuleerd. We eten gezonde tussendoortjes zoals vers fruit en gevarieerde maaltijden. Als we een verjaardag vieren hoort er natuurlijk ook iets lekkers bij. Ik maak in plaats van een broodmaaltijd soms ook wel tosti’s of pannenkoeken. 
Om voor de kinderen zoveel mogelijk de rust en structuur te behouden gedurende de dag is er bewust gekozen voor een afname van minimaal 8 uren per dag. De kinderen kunnen gebracht worden tot 9.00 uur en opgehaald worden vanaf 16.00 uur. 
© 2014 – 2021 Gastouderopvang Eigenwijs