Dagindeling

De dagindeling bij Gastouderopvang Eigenwijs:

 • 07.00 – 09.00 de kinderen worden gebracht.
 • 09.30 – 10.00 vers fruit met water of biologische diksap. We zingen liedjes of lezen een boek.
  Ik kijk naar wat de kinderen willen. Een knutsel of spelletje. Vrij binnen of buiten spelen.
  Een uitstapje naar een speeltuin, kinderboerderij, bos of bibliotheek zijn mogelijkheden die ik de kinderen veel aanbied.
 • 11.30 – 12.15 broodmaaltijd met melk of water. 
 • 12.30 kinderen die behoefte hebben aan slaap gaan naar bed. De anderen kunnen kleien, kleuren, puzzelen of rustig spelen.
 • 14.30 – 15.00 cracker, rijstwafel of soepstengel met water, rooibosthee of biologische limonade. Soms gaan we ook picknicken.
  Naar behoefte van de kinderen vrij spelen of een activiteit.
 • 16.15 – 16.30 groente, rozijntjes/ cranberry of maisvingers. Met water of fruitwater.
 • 16.30 – 18.00 de kinderen worden opgehaald.
We doen geregeld activiteiten in Biddinghuizen waardoor het kan voorkomen dat de tijden afwijken. Baby’s behouden hun eigen ritme wat zij thuis gewend zijn. De dagindeling wordt daar dan ook op aangepast. 
Gastouderopvang Biddinghuizen - bewuste keuze voeding
Met eten en drinken wordt er veel bewuste voeding aangeboden waaruit het kind een keuze kan maken. Water drinken wordt zoveel mogelijk gestimuleerd. We eten gezonde tussendoortjes zoals vers fruit en gevarieerde maaltijden. Als we een verjaardag vieren hoort er natuurlijk ook iets lekkers bij. Ik maak in plaats van een broodmaaltijd soms ook wel tosti’s of pannenkoeken. 
Om voor de kinderen zoveel mogelijk de rust en structuur te behouden gedurende de dag is er bewust gekozen voor een afname van minimaal 8 uren per dag. De kinderen kunnen gebracht worden tot 9.00 uur en opgehaald worden vanaf 16.30 uur. Zo hebben we gezamenlijk het hele dagritme. 
© 2014 – 2022 Gastouderopvang Eigenwijs