De gastouder

Gastouder Biddinghuizen - Gastouderopvang EigenwijsMijn naam is Madeleine Konings, ik ben gastouder en werk onder de naam Gastouderopvang Eigenwijs in Biddinghuizen. Ik ben 37 jaar en woon met mijn man Frans en onze dochters Rosalinde en Livianne in een ruime woning met een kindgerichte achtertuin. Al van jongs af aan had ik passie voor kinderen en heb dan ook de opleiding SPW Kinderopvang gedaan. Vanuit 13 jaar werken als pedagogisch medewerker bij kinderdagverblijven vind ik dat er meer persoonlijke aandacht naar een kind gegeven kan worden in een huiselijke sfeer. Ik ben mijn gastouderopvang gaan opzetten en opgenomen in het Landelijk Register Kinderopvang. Ik werk sinds 2014 met Gastouderbureau Happy Kids. Een gastouderbureau met nauw contact en korte lijnen voor professionele en liefdevolle kinderopvang. Naast een SPW3 kinderopvang diploma heb ik EHBO voor kinderen, certificaten van Voor- en Vroegschoolse Educatie, baby- en kindergebaren en diverse modules van BabyWijs & KinderWijs.

De naam Eigenwijs heb ik niet voor niets bedacht. Ieder kind is uniek en ontwikkeld zich op zijn eigen wijze. Ook heeft iedere ouder zijn eigen wijze om kinderen op te voeden. Ik als gastouder zal uw kind met veel liefde opvangen. Ik kijk en luister naar wat het kind nodig heeft, ik bied grenzen en structuur aan. Ik bied daarnaast ook een eigen keuze aan in voeding en spel. Onder het tabblad Visie kunt u er meer over lezen.

De combinatie van kinderen, dieren en de natuur is iets waar ik mij prettig bij voel. Dat is te zien in de activiteiten die ik de kinderen aanbied. We gaan bijvoorbeeld picknicken, naar speeltuinen, ravotten in het bos en dieren kijken bij een kinderboerderij. We zijn veel buiten, het is gezond en de kinderen leren er ook nog eens veel van. Daarnaast gaan we ook wel eens naar bijvoorbeeld de bibliotheek en een binnenspeeltuin. We vermaken ons onder andere met knutselen, spelletjes, puzzelen, lezen, bouwen, rollenspel en bewegen. Vooral spelen naar behoefte van het kind. Ik ga er op uit met een bakfiets en een vierling kinderwagen. Baby’s bied ik graag een veilig en geborgen gevoel door te dragen in een ergonomische draagzak.

Ik vind het belangrijk dat kinderen zich op hun eigen tempo kunnen ontwikkelen. Bij Gastouderopvang Eigenwijs mag het kind zelf op ontdekking. Er wordt tijdens het spelen gekeken waar de interesse ligt bij ieder kind. Daarop worden gerichte activiteiten en educatieve materialen aangeboden. Zo kan ieder kind spelenderwijs leren, het vertrouwen krijgen in zijn of haar kunnen en natuurlijk ook op eigen tempo ontwikkelen. Wij gaan spelenderwijs op ontdekkingsreis en gebruiken daarbij onder andere Peuteractiviteitenweb, DoenKids en Coole Kids Box. Zo blijft het activiteitenaanbod gevarieerd en is er veel ruimte voor het vrije spelen. 
 
© 2014 – 2023 Gastouderopvang Eigenwijs