De gastouder

Gastouder Biddinghuizen - Gastouderopvang Eigenwijs

Mijn naam is Madeleine Konings, ik ben gastouder en werk onder de naam Gastouderopvang Eigenwijs in Biddinghuizen. Ik ben 39 jaar en woon met mijn man Frans en onze dochters Rosalinde en Livianne in een ruime woning met een grote kindgerichte achtertuin

Ik wist al jong dat ik met kinderen wilde werken. Daarom heb ik de opleiding SPW Kinderopvang gedaan. Vanuit 13 jaar werken als pedagogisch medewerker bij kinderdagverblijven vind ik dat er meer persoonlijke aandacht naar een kind gegeven kan worden in een huiselijke sfeer. Ik ben mijn gastouderopvang gaan opzetten en opgenomen in het Landelijk Register Kinderopvang. Ik werk sinds 2014 met Gastouderbureau Happy Kids. Een gastouderbureau met nauw contact en korte lijnen voor professionele en liefdevolle kinderopvang. Naast een SPW kinderopvang diploma heb ik EHBO voor kinderen, certificaten van Voor- en Vroegschoolse Educatie, baby- en kindergebaren en diverse modules van BabyWijs & KinderWijs.

De naam Eigenwijs heb ik niet voor niets bedacht. Ieder kind is uniek en ontwikkeld zich op zijn eigen wijze. Ook elke ouder heeft zijn eigen wijze om kinderen op te voeden. Ik als gastouder zal uw kind veel liefde geven en helpen in het groeien naar zijn eigen ik. Ik kijk en luister naar wat het kind nodig heeft en bied grenzen en structuur aan. Daarnaast mag het kind ook een eigen keuze maken in voeding en spel. Onder het tabblad Visie kunt u er meer over lezen.

Gastouder Biddinghuizen Eigenwijs Bakfiets

De combinatie van kinderen, dieren en de natuur is iets waar ik mij prettig bij voel. Dat is te zien in de activiteiten die ik de kinderen aanbied. We gaan bijvoorbeeld picknicken, naar speeltuinen, ravotten in het bos, dieren kijken bij een kinderboerderij. We zijn veel buiten, het is gezond en de kinderen leren er ook nog eens veel van. Daarnaast gaan we ook wel eens naar bijvoorbeeld de bibliotheek. Met maximaal 3 kinderen is naar een binnenspeeltuin ook een mogelijkheid. We vermaken ons onder andere met knutselen, spelletjes, puzzelen, lezen, bouwen, rollenspel en bewegen. Vooral spelen naar behoefte van het kind. Ik ga op pad met een bakfiets, kinderbus en een vierling kinderwagen. 

Gastouderopvang Eigenwijs Biddinghuizen kinderbus

Baby’s bied ik graag een veilig en geborgen gevoel door te dragen in een ergonomische draagzak.

Ik vind het belangrijk dat kinderen zich op hun eigen tempo kunnen ontwikkelen. Bij Gastouderopvang Eigenwijs mag het kind zelf op ontdekking. Er wordt tijdens het spelen gekeken waar de interesse ligt bij ieder kind. Daarop worden gerichte activiteiten en educatieve materialen aangeboden. Zo kan ieder kind spelenderwijs leren, het vertrouwen krijgen in zijn of haar kunnen en natuurlijk ook op eigen tempo ontwikkelen. Wij gaan spelenderwijs op ontdekkingsreis en gebruiken daarbij onder andere Peuteractiviteitenweb, DoenKids en Coole Kids Box. Zo blijft het activiteitenaanbod gevarieerd en is er veel ruimte voor het vrije spelen. 
 
© 2014 – 2024 Gastouderopvang Eigenwijs