Dagindeling

De dagindeling bij Gastouderopvang Eigenwijs:

 • 07.00 – 09.00 de kinderen worden gebracht.
 • 09.30 – 10.00 vers fruit met water of fruitwater. We zingen liedjes of lezen een boek.
  Ik kijk naar wat de kinderen willen; knutselen, spelletje, vrij binnen of buiten spelen, een uitstapje.
 • 11.30 – 12.30 broodmaaltijd met melk of water.
  De
   kinderen die behoefte hebben aan slaap gaan naar bed. De anderen kunnen kleien, kleuren, puzzelen of rustig spelen.
 • 15.00 – 15.30 tussendoortje yoghurt of een belegde cracker/ rijstwafel en rozijntjes, cranberry of soepstengel met water of thee.
  Naar behoefte van de kinderen vrij spelen of een activiteit. 
  Soms gaan we ook gezellig picknicken. 
 • 17.00 – 18.00 de kinderen worden opgehaald.
We doen geregeld activiteiten in Biddinghuizen zoals naar een speeltuin, kinderboerderij, bos of bibliotheek. Inspelend op wat de behoeften van de kinderen zijn, wijken de tijden geregeld af. De structuur blijft wel zoveel mogelijk hetzelfde. Baby’s behouden hun eigen ritme wat zij thuis gewend zijn.
Gastouderopvang Biddinghuizen - bewuste keuze voedingMet eten wordt er gezonde en gevarieerde voeding aangeboden waaruit het kind een keuze kan maken. Ik maak als lunch soms ook tosti, pizza of pannenkoeken. Met drinken wordt water veel gestimuleerd. Daarnaast is er keuze uit melk, thee, biologische diksap of natuurlijke limonade. Bij een verjaardag vieren we feest! We zingen voor de jarige, deze krijgt een verjaardagsmuts, een cadeautje en we eten wat lekkers.
Om voor de kinderen zoveel mogelijk de rust en structuur te behouden is er bewust gekozen voor een afname van minimaal 8 uren per dag. Zo hebben we gezamenlijk het hele dagritme en dat zorgt voor een fijn gevoel. 
 
© 2014 – 2023 Gastouderopvang Eigenwijs