Kosten

Gastouderopvang Eigenwijs werkt als franchise samen met Gastouderbureau Happy Kids. Hierdoor betalen ouders naast het uurtarief geen extra kosten voor het gastouderbureau, er worden ook geen inschrijfkosten en reserveringskosten berekend.
Het uurtarief zijn de totale kosten voor kinderopvang, daar komt niets meer bij. 

Het uurtarief voor 2020 is €6,00 per kind. 
Opvang is al mogelijk voor €192,00 per maand. 

Het uurtarief is inclusief vers fruit, broodmaaltijd, tussendoortjes en drinken. Het is eventueel mogelijk een warme avond maaltijd mee te eten. Ook dingen zoals knutselmateriaal, een dagboekje, uitstapjes en verzorgingsproducten zijn bij het uurtarief inbegrepen. U hoeft dus alleen maar een tas met eventueel een knuffel en speen voor het slapen, babyvoeding, luiers en reservekleding mee te nemen. 
De gastouder staat in het Landelijk Register Kinderopvang met registratienummer 738601482. Hierdoor is vanuit de belastingdienst kinderopvangtoeslag mogelijk. Dit berekend de belastingdienst naar het inkomen, de gewerkte uren, het aantal opvanguren en het uurtarief. U heeft recht op kinderopvangtoeslag voor maximaal 140% van de gewerkte uren en €6,27 als maximaal uurtarief. Om een proefberekening te maken hoeveel kinderopvangtoeslag u kunt ontvangen, verwijs ik u graag naar https://www.belastingdienst.nl/rekenhulpen/toeslagen/
Omdat er geen extra kosten van het gastouderbureau bijkomen, is er door middel van de berekening direct duidelijk wat u zelf voor kinderopvang betaald bij Gastouderopvang Eigenwijs. 
De 4 sluitingsweken per jaar worden uiteraard niet in rekening gebracht. Hetzelfde geldt voor feestdagen; per maand zullen de feestdagen in mindering worden gebracht. Bij ziekte of afwezigheid van het kind wordt het bedrag aan de hand van de contracturen wel in rekening gebracht wegens beschikbaarheid. Wanneer het kind langdurig ziek is wordt in onderling overleg de vergoeding aangepast. Bij ziekte van de gastouder worden er geen kosten in rekening gebracht.

De uren die worden afgenomen worden bijgehouden door de gastouder in een urenregistratie. Voor extra opvang wordt maandelijks achteraf berekend wat er werkelijk aan extra uren afgenomen is. Iedere maand krijgt de ouder een urenregistratie en de factuur gemaild. Deze factuur wordt via automatische incasso geïnd door het gastouderbureau. Het gastouderbureau zorgt er voor dat het volledige bedrag bij de gastouder terecht komt. 

Opvang via een ander gastouderbureau dat kan ook. U zal dan naast het uurtarief van €5,80 de kosten voor het gastouderbureau erbij krijgen. De kosten van het gastouderbureau kunnen verspreid worden over het aantal opvanguren, zodat ook die kosten met de kinderopvangtoeslag tot €6,27 vergoed zullen worden. 

© 2014 – 2020 Gastouderopvang Eigenwijs